Nieuws 21 september 2020

Nieuwe SUV Peugeot 3008

Ontdek de nieuwe SUV Peugeot 3008 met zijn unieke design als echte SUV. Hij straalt kracht en verfijning uit, is dynamisch en fraai gelijnd. De moderne en bijzondere Peugeot i-Cockpit® en de talloze innovatieve systemen aan boord bezorgen je een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dankzij de efficiënte benzine- en dieselmotoren, of de krachtige en zuinige Plug-In Hybrid wordt het rijden een genot.

INSPIREREND DESIGN

De voorzijde van de nieuwe SUV Peugeot 3008 is geëvolueerd naar een stijl die net zo onderscheidend als uniek is. Het inspirerende design bepaalt de norm voor de volgende fase van moderniteit, maar oogt ook verfijnd en levendig.


EEN VERFIJNDE EXPERIENCE DANKZIJ NIEUWE PEUGEOT i-COCKPIT®

Het succes van de nieuwe SUV Peugeot 3008 is ook deels te danken aan het spectaculaire interieur. Peugeot tilt het interieur van de nieuwe SUV 3008 echter naar een nog hoger niveau met de nieuwste versie van het beproefde Peugeot i-Cockpit® concept, bestaande uit:

  • Een 12,3-inch digitaal instrumentarium, volledig naar eigen smaak in te richten en uitgerust met unieke ‘Normally Black’-technologie voor hoge kwaliteit van rendering, beter contrast en betere afleesbaarheid.
  • Het nieuwe centrale touchscreen is nu 10-inch groot (in combinatie met de 3D connected navigatie – standaard of in optie afhankelijk van het afwerkingsniveau). Het HD-display heeft een reeks van zeven elegante pianotoetsen – de ‘tuimelschakelaars’ – die directe en permanente toegang geven tot de belangrijkste comfortfuncties: radio, airconditioning, 3D connected navigatie met spraakopdracht, voertuiginstellingen, telefoon, mobiele applicaties en alarmknipperlichten. De plug-in hybrides hebben een specifieke knop die toegang geeft tot het menu met elektrische functies.SLIMME TECHNOLOGIES

De nieuwe SUV Peugeot 3008 is uitgerust met de nieuwste generatie rijhulpsystemen afhankelijk van het afwerkingsniveau:

  • Night Vision, uniek in het compacte SUV-segment, detecteert 's nachts en bij verminderd zicht levende wezens (voetgangers / dieren) voor het voertuig met een bereik tot 200-250 meter, buiten het bereik van het grootlicht. Het beeld wordt in infrarood weergegeven in het digitale instrumentencluster, dus direct in het gezichtsveld van de bestuurder.
  • Adaptive Cruise Control met Stop & Go functie (EAT8 automatische transmissie) start de auto automatisch als de stop minder dan drie seconden bedroeg. Anders start de motor weer met een simple aanraking van het gaspedaal of met een druk op het bedieningselement op het stuurwiel. De functie is te gebruiken vanaf 0 km/u en verkrijgbaar als onderdeel van het Drive Assist Plus pakket.
  • Lane position assist (gekoppeld aan ACC Stop & Go) stelt de bestuurder in staat om een positie binnen de rijstrook te kiezen. Het systeem vereist dat de bestuurder de handen aan het stuur houdt. Beschikbaar als onderdeel van het Drive Assist Plus pakket.
  • Nieuwste generatie van automatic emergency braking (detecteert voetgangers en fietsers, dag en nacht, van 5 km/u tot 140 km/u afhankelijk van de versie) met waarschuwing voor risico op een aanrijding.
  • Uitgebreide verkeersbordenherkenning (stop, eenrichtingsverkeer, niet inhalen, etc.).